• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Леся Українка – це геній українського народу, вогонь тисячоліть, це наше минуле, теперішнє та майбутнє.

Леся Українка – це геній українського народу, вогонь тисячоліть, це наше минуле, теперішнє та майбутнє.

2018-03-07

«Нескорена українська душа»

6 березня 2018 року у Гатнянській загальноосвітній школі I-III напередодні всесвітнього жіночого дня було проведено літературно-музичну композицію «Нескорена українська душа», присвячену генію української літератури, видатній поетесі Лесі Українці.

/Files/images/DSCN2974.JPG

Учні 5- Б класу на цьому заході розповіли багато цікавих фактів з життя і творчості Лариси Петрівни Косач (Лесі Українки). Вони відправили глядачів в подорож Лесиною поезією, щоб повною мірою відчути її силу духу і ніжність ліризму.

Дуже чуттєво пролунав вірш «До мого фортепіано» у виконанні Савалюк Софії. Глядачів дуже вразила її зворушлива гра на фортепіано.

/Files/images/DSCN2980.JPG

Учні 5-Б класу Хоменко Аліна та Дубинченко Артем артистично зіграли ролі Лукаша та Мавки в інсценізації фрагменту з драми-феєрії «Лісова пісня», а Нечай Денис та Костенко Марія чудово інсценували сценку «Народження нової зірки української культури».

Учні 6-А класу Ситниченко Сергій та Корчовська Ірина прекрасно та лірично інсценізували поезію Лесі Українки «Мамо, іде вже зима…».

Учениця 7-А класу Адаменко Анастасія зворушливо продекламувала вірш Лесі Українки « Надія».

Учасники заходу довели, що Леся Українка – це геній українського народу, вогонь тисячоліть, це наше минуле, теперішнє та майбутнє. Нам є у кого вчитися, є кого наслідувати.

/Files/images/DSCN2933.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 255

Коментарi